Kunstenares Carola van Benthum

De Boxmeerse modeontwerpster Carola van Benthum creëert niet alleen kunst voor je kledingkast; sinds 2009 maakt ze ook prachtige schilderijen. Haar prachtige portretten van olieverf springen meteen in het oog, waardoor de afgelopen jaren al veel opdrachtgevers hebben gekozen voor een persoonlijk schilderij van bijvoorbeeld een (overleden) geliefde of kind(eren). In het vrijewerk van deze kunstenares uit Boxmeer valt daarnaast haar kleurgebruik en eigenzinnigheid op.

Carola van Benthum

Al van jongs af aan is Carola van Benthum ontzettend creatief. Ze is dol op tekenen, schilderen én ontwerpt haar eigen kleding. Na de middelbare school kiest ze voor de modeopleiding; om vervolgens in 2000 haar eigen merk Carola van Benthum te lanceren. Als modeontwerpster maakt Carola van Benthum kunst voor je kledingkast. Ieder item heeft een eigen gevoel én verhaal.

Kunst & mode

De liefde voor tekenen en schilderen laat Carola van Benthum nooit meer los. Sinds 2009 maakt ze prachtige schilderijen. Dat doet ze niet alleen voor haar eigen collectie – waarbij ze haar werk omzet in unieke dessins met bijzondere kleurencombinaties – maar ook in opdracht. Zo kun je niet alleen een Carola van Benthum dragen, maar er ook van genieten bij jou thuis. Je kunt dan denken aan een schilderijs, maar ook aan textielposters en zelfs wandkleden.

Olieverf schilderijen

Carola van Benthum heeft de oude olieverftechniek geleerd en is daarna gaan experimenteren met verschillende technieken en hun mogelijkheden. Zo combineert ze dit bijvoorbeeld met acrylverf in de achtergrond.

Portret schilderen

Het schilderen van portretten heeft de voorkeur van Carola van Benthum. Deze kunstenares weet als geen ander de uitstraling van de geportretteerde in het portret vast te leggen. De persoonlijkheid van haar model springt van het doek af. Daarnaast laat ze zich graag inspireren door menselijke vormen. Deze kunstschilder weet als geen ander het karakter van de geportretteerde te vangen. Daarbij heeft ze een voorkeur voor een serene en pure uitstraling. Al hebben haar werken ook zeker wat eigenzinnigs. “Het is de kunst van het weglaten, wat voor mij een schilderij spannend en interessant maakt.”